authentici-tijd

We leven in een maatschappij van versnelling. Nog nooit heeft de mens zoveel tijd gehad doordat apparaten een groot deel van onze werkzaamheden hebben overgenomen. En toch voelen we ons gehaaster dan ooit en krijg je op de vraag ‘hoe gaat het?’ van veel mensen het antwoord: ‘druk’ en snel daarachter ‘maar wel goed’.

Cyclus van tijd
Het ritme van de mens werd tot het einde van de middeleeuwen bepaald door de natuur, de zon en de maan. Een cyclus waarmee de tijd werd gemeten totdat de kloktijd werd geïntroduceerd. De kloktijd heeft onze ervaring van tijd veranderd. Tegenover de lineaire kloktijd staat de niet meetbare innerlijke tijd. De klok dicteert het leven in plaats van dat we de klok gebruiken en ons eigen ritme, onze eigen innerlijke tijd, leidend laten zijn.

Authentici-tijd
Door voldoende ruimte te geven aan je innerlijke tijd en aan datgene wat bij je speelt, kun je meer vanuit je hart je eigen weg bepalen in het leven. In deze ‘authentici-tijd’ doen zich momenten voor dat je niet meer weet hoe laat het is. Je kunt dagdromen, onbevangen zijn en openstaan voor het onverwachte. Alleen in deze ‘staat van zijn’ is echt ruimte voor zelfinzicht. Het ‘nieuwe’ ontstaat in de authentici-tijd. Ik nodig je uit om te vertragen, tot stilstand te komen en voor een moment de kloktijd te vergeten.
nl_NLNL